Sfaturi si recomandari privitoare la tarcurile si patuturile pentru copii: ce fel de tarcuri cumparam si de unde?

Ma amuza ca fiul meu, de cum a invatat sa mearga pe bicicleta, la genul sa isi tina echilibrul, nimic mai mult, m-a intrebat daca nu poate participa la concursuri poe bicicleta. Diferenta, pentru el, intre a isi tine echilibrul pe bicicleta si ceva concursuri de Down Hill sau Jumping sau Tour De France, probabil ca nu era prea mare. Poate putin antrenament acolo si costumatia, in rest insa nu era prea mare diferenta :))

Ei bine, cred ca orice lucru putem sa il judecam la fel de superficial ca si fiul meu la 4 anisori, pana la urma un tarc de copil...este un tarc de copil, ce mare diferenta poate fi intre unul si altul, nu? Asa a zis si un prieten de al meu, care a schimbat 3 tarcuri de copil in nici 8 luni, inainte sa ma asculte si sa se duca sa cumpere unul din Noriel.

Dar, haideti sa o luam cu inceputul, la ce trebuie sa fim atenti, ce trebuie sa comparam, care este diferenta intre tarcurile pentru copii, ce fel de tarc pentru copii luam si mai ales, de unde il cumparam? Vom incerca sa raspundem la toate aceste intrebari si la multe altele.

Spre exemplu, bordura de pe marginea superioara a tarcurilor de copii, trebuie facuta dintr-un material de calitate, care sa nu se rupa repede, care sa nu fie toxic (pentru ca bebelusii au tendinta sa muste din el), sa fie moale ca sa nu se rupa insa destul de rezistent ca sa reziste.

Apoi tarcul de copii trebuie sa se plieze pentru eventualitatea in care il mutam sau il luam cu noi in concediu. Mai mult de atat, trebuie ca intreaga operatiune de pliere sa nu fie foarte complicata intrucat nu ar trebui  sa facem 2 facultati ca sa strangem un amarat de tarc de copii.

La ce ar trebui sa mai fin atenti cand cumparam un tarc pentru copii:

  • ar fi bine sa aiba manere pentru a putea fi mutat usor dintr-o parte in alta
  • daca are salteluta, este bine sa ne asiguram ca aceasta este de calitate si este lavabila eventual
  • ar fi bine, asa cum am spus, sa poate fi si montat dar si demontat, usor
  • eventual geanta pentru transportul tarcului pentru copii
  • sa nu fie foarte greu, nu vrei sa ridici tarcul pentru copii si sa faci hernie, nu?
In materie de magazine de unde cumapram tarcuri pentru copii, sfatul nostru este clar, sa va indreptati catre Noriel. Nu am gasit nicaieri tarcuri pentru copii mai bune ca la ei si mai ales, la un pret atat de bun. Inafara de asta, magazinul este super serios, are intotdeauna marfa pe stoc si transportul este gratuit in anumite conditii.

Recomandarile noastre in materie de tarcuri pentru copii, sunt:
Pai, dupa cum va spuneam, cam in tot ceea ce tine de produse pentru camera copilului, noi credem ca Noriel nu are efectiv concurenta in Romania. Nici din punctul de vedere al calitatii dar nici din punctul de vedere al pretului.

In materie de paturi copii si accesorii, ca si in cazul tarcurilor pentru copii, de care vorbeam mai sus, intervine si gustul, conform principiului binecunoscut: de gustibus non disputandum.

Dar intervin si o multime de criterii reale, obiective, de genul:
  • grautatea si rezistenta, fiabilitatea in timp a produsului
  • dimensiunea si sistemul de pliere in cazul unora
  • eventualele accesorii disponibile sau montabile (carusel, luminite etc)
  • plasa de tantari
  • masa de infasat
  • sistemul de blocare al rotilor
  • geanta de transport
  • rezistenta si greutatea cadrului
  • eventuale buzunare comprtimentate laterale
  • materiale textile lavabile
  • usa laterala cu fermoar
  • sistem de leganare cu posibilitatea de blocare
  • picior central pentru cresterea stabilitatii etc.
Haideti sa va aratam care sunt recomandarile noastre in privinta patuturilor pentru copii:



Generatia copiilor care au totul

Cu totii ne dorim ca si copiii nostri sa aiba numai lucruri bune, sa le oferim totul de-a gata, sa le cumparam de toate etc., fara, insa, a constientiza care sunt consecintele care apar atunci cand le dam copiilor tot ceea ce ne cer.
Traim intr-o societate de consum, unde aproape totul se cumpara, chiar si dragostea copiilor nostri. Totusi, specialistii trag un semnal de alarma in privinta aceasta, deoarece apar tot mai multi copii cu probleme legate de acest comportament al parintilor.

Daca observati ca cel mic se plictiseste, desi are camera plina de jucarii sau alte tipuri de distractii (tableta, televizor, telefon), acesta este un prim semnal ca lucrurile nu stau asa cum ar trebui.

De asemenea, pe langa faptul ca le indeplinim toate dorintele, avem tendinta de a pune presiune pe ei, atunci cand vine vorba de educatie, desigur, tot din dorinta noastra de a le face un bine. Dar, psihologii ne spun ca exista o diferenta mica intre parintii care stiu cum sa ii ajute pe copii sa isi dezvolte potentialul si cei care pun presiune in mod excesiv.

Atunci cand nu suntem atenti la copii si ii fortam prea mult, fara ca ei sa tina pasul cu noi, incep sa apara diferite simptome, cum ar fi iritabilitatea, nelinistea, simptomele fizice si emotionale, chiar si consumul de alcool sau folosirea substantelor interzise.

Important este sa ne cunoastem cu adevarat copiii, nu trebuie sa ii comparam cu ceilalti, cu colegii de clasa sau cu copiii prietenilor sau ai cunoscutilor, deoarece fiecare copil este unic, fiecare copil are nevoie de lucruri diferite etc.


Nu trebuie sa le oferim totul din dorinta de a ne asculta sau de a astepta din partea lor rezultate excelente la scoala. Este nevoie sa le oferim strict ceea de ce au nevoie pentru a ii ajuta sa se descopere, sa se dezvolte, sa creasca, sa devina puternici emotional, sa invete valoarea lucrurilor, sa stie ca pentru orice este nevoie de munca si implicare.

In plus, faptul ca au acces la prea multa informatie, ca au responsabilitati si exigente foarte mari inca de mici nu poate sa fie decat un lucru periculos pentru un copil. Trebuie sa fim atenti la comportamentul lor, la primele semne de stres, de emotii negative, de manifestari neobisnuite, la neascultare etc.

Cum eviti cea mai frecventa greseala a parintilor
De multe ori ajungem sa facem noi eforturi mult prea mari pentru a le oferi copiilor nostri tot ceea ce credem noi ca ar putea sa ii faca fericiti, sa aiba succes, sa fie preocupati de ceva sau ocupati cu ceva. Problema apare atunci cand copiii nu constientizeaza acest efort al nostru, cand nu ii invatam sa aprecieze ceea ce au si cand cred ca totul le este de drept.

Este una dintre cele mai frecvente greseli ale parintilor si, de cele mai multe ori, noi chiar suntem convinsi ca ii facem cu adevarat fericiti, ca acesta este modul corect de a ii educa si de a ii sprijini.

Pentru a putea evita sau preveni o astfel de situatie, este nevoie sa discutam cu cei mici (chiar daca la inceput ni se pare ca ei nu inteleg) despre faptul ca trebuie sa muncim pentru a putea plati lucrurile, sa ii implicam in activitatile din viata de zi cu zi, sa ii ajutam sa constientizeze ca, uneori nu putem cumpara tot ceea ce ne-am dori sau ca, pentru a obtine un lucru dorit este nevoie sa facem anumite eforturi.

Sa ii responsabilizam in casa, sa ii invatam sa stranga jucariile dupa ce au terminat joaca, sa ne ajute cu lucrurile prin bucatarie, in functie de varsta etc. Este important sa ii invatam sa valorizeze oamenii, relatiile cu ceilalti, familia etc. si nu lucrurile materiale.

Sa ii educam astfel incat sa aprecieze ceea ce au, ceea ce sunt, sa gaseasca multumire si implinire in lucrurile „marunte”, iar, atunci cand isi doresc ceva care intr-adevar ii poate ajuta sa creasca si sa se dezvolte, sa stie ca sunt nevoiti sa faca ceva, nu doar sa ceara si sa astepte sa primeasca.

Este vorba de gasirea unui echilibru intre a da, a oferi si a face, a munci pentru ceea ce primim.
Este vorba de gasirea unui echilibru intre a ne dori niste copiii care sa aiba succes si ceea ce facem zi de zi pentru a ii ajuta sa ajunga acolo.


sursa articol: http://centruldeparenting.ro/generatia-copiilor-care-au-totul/